Araç İçi Temizleme Nasıl Yapılmalıdır?

Araç temizliği araç kullanıcıları tarafından araç bakımı için son derece gerekli bir iştir. Özellikle de hem kullandığımız yer hem de arabaya binenlerin arabayı temiz görmesi açısından iç temizlik gereklidir.

Araç içi temizleme nasıl yapılmalıdır sorusuna önce arabanın iç kısmını bir kompresör hava üflemeyle tozları kaldırılır daha sonra pas paslar dışarı çıkartılır ve elektrik süpürgesiyle de koltuk kısmı arabanın ön kısmı bir güzel temizlenmeye başlar. Daha sonra da hafif bir ıslak bezle de direksiyon kısmı ön kısım dediğimiz yer silinir.

Daha sonra temizlenen paspaslar kuruduktan sonra yerine yerleştirilir. Böylece arabanın iç kısım temizliği bu yollarla yapılmış olup, arabanıza artık daha temiz bir şekilde binmeye başlayabilirsiniz.

Araç içi temizliği nasıl yapılmalıdır sorunuza çözümlerimizi anlatalım. Önce araç temizlemede kullanılması gereken ve kullanılmaması gerekenleri söyleyelim. Evde kullandığımız temizlik ürünleri kullanılmamalıdır.

Çünkü bunlar insan vücuduna zarar verir ve ne kadar temas edilirse o kadar uzun süre solumak zorunda kalırız ve ayrıca araba içerisindeki kılıflara ve kenarlıklara zarar verir. Bunun için arabanın içi temizlenirken sadece bu amaçla üretilen ürünler kullanılmalıdır. Araba içerisi temizliğini başlıklar altında toplarsak paspas temizliği, döşeme ve koltuk temizliği, havalandırma fon temizliği, araç ön konsol ve kapı iç konsol temizliğinden oluşur.

Temizliğe paspaslardan başlayalım. Paspaslar isteğe bağlı yıkanabilir, silinebilir ya da elektrikli süpürgeyle temizlenebilir. Pastasın çeşitleri vardır. Kauçuk paspaslar köpüklü suyla halı yıkıyormuş gibi yıkanabilir ama halı paspaslar sadece silkelenmeli ve süpürgeyle temizlenebilir. Paspasların tamamen kuruması önemlidir.

Çünkü araba içinde rutubet kokusu yapıp kötü kokuya sebep olurlar nemliyken. Paspaslar çıkarılıp temizlendikten sonra araç içerisi elektrik süpürgesiyle süpürülür. Gelelim koltuk temizliğine. Kılıflar iki türlüdür. Deri ve kumaş kılıflar vardır ve ikisinin temizliği birbirinden farklıdır. Deri koltuk temizliği yumuşak bez ve koltuk temizleyici yardımıyla nazikçe temizlenir. Deri için özel üretilmiş temizleyiciler kullanılmalıdır.

Kumaş koltuk temizliğinde kumaş için üretilen temizleme spreylerini sıkıp 10 dk. beklemek gerekir. Bekleme süresince kumaş yüzeyi köpükle kabararak yüzeydeki kirleri çıkarır. Yine yumuşak bez yardımıyla tüm yüzey ovulur. Geriye havalandırma fonları ve ön, arka konsolları kaldı.

Konsol temizliği için parlak veya mat sprey tercih edilir. Temizlik spreyini yüzeye sıktıktan sonra koltuklar gibi bekleyip kuru bezle iyice silinsin. Son olarak havalandırma fon yerleri de fırça yardımıyla iyice temizlenmeli ki klima çalıştığı zaman etrafa kötü koku ve pis hava verir. Buna da dikkat etmeniz gerekir.

Yorum yapın