Arama Motoru Nedir? Ne İşe Yarar?

Arama Motoru Nedir?

İnternet etkin olarak her geçen gün daha da fazla kullanılıyor. Arama motorları ise gün içerisinde en az 1 defa kullanılıyor. Sayfaların her biri de birbirinden farklı sitelere aittir. Buralara erişmek amacıyla URL web adresinden yararlanılır. Arama motoru, kullanıcıların bulmak istediği bilgiyi barındıran web sayfalarına yönlendirilmeyi sağlar. Markaların kendine özel web sitelerine, sosyal medyada yer alan kişi profillerine ve daha birçok şeye arama motorları aracılığıyla ulaşabiliyorsunuz.

Google, en bilindik arama motorlarının başında yer almaktadır. Google arama motoru, yazmış olduğunuz anahtar sözcükleri sistem içerisinde araştırır ve size verir. Arama motorları kullanıcıların işini kolaylaştırmak için oluşturulmuş olan araçlardır. Yandex, Google’dan sonra en fazla kullanılan arama motoru olmaktadır. Aklınıza gelen her şeyi Yandex arama motorunda da bulabilirsiniz. Google, bütün kullanıcılara ücretsiz bir biçimde hizmet veriyor. İlerlemesinin en büyük sebeplerinden biri de muhtemelen bu oluyor.

Arama Motoru Hangi İşe Yarar?

Google çok kullanılıyor fakat Yandex’in kullanıcı sayısını da küçük görmek yanlış bir yaklaşım olacaktır. Arama motorları bilgileri kodlar sayesinde okur ve HTML biçiminde sunar. Arama motoru örümcekleri ile sitenizi indexler ve kod yapınızı çözer. Kod yapınızın çözümlenmesi ile aram motorlarından kaliteli içerikleri sentezleyerek en iyi olan içeriği ilk sayfa ve ilk sırada karşınıza çıkartır. Bu da bizlere doğru bilgiye hızlı bir şekilde ulaşmamızı sağlamaktadır. Aynı zamanda bizlere zaman kazandırma açısından önemli bir faktördür.

Arama motorlarının bilinen ölçekte en başında Google gelmektedir. Birçok eklentisi ile beraber gelen Google aynı zamanda içerik üretiticileri içinde belirli başlı faktörleri vardır.

Google Ads Google Analisct Google Web Console Gibi sitelerinizi tanıtabileceğiniz reklam çıkabileceğiniz ve istatislik inceleyebileceğiniz uygulamaları da bulunmaktadır.

En Çok Kullanılan Arama Motorları

  • Google
  • Yandex
  • Bing
  • Yahoo
  • Ask

Yorum yapın