Deniz Suyunun Faydaları Nelerdir?

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriğinde tedavi edici sağlık hizmetine yönelik bilgiler içeren ögelere yer verilmemiştir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz.

Deniz suyunun saça faydası, cilde faydası ve de daha bir çok şeye faydasının olduğunu biliyor muydunuz?

Deniz suyunun faydalarını bu yazımda sizlere aktarmak istedim önerilere ve dikkatlere uyalım. Özellikle yaz aylarında bunaltıcı sıcaklardan kaçıp serinlemek için kendimizi deniz suyuna teslim ederiz. Denize girmeden önce yapmamız gereken en önemlisi gireceğimiz yeri iyi seçmeliyiz. Her yerde denize girmeyeceğimizi bilmeliyiz bunun bilincinde yaşamalıyız. Deniz suyunun faydasından yararlanalım derken zararlarıyla karşılaşmayalım çok dikkat etmeliyiz ne var ya altı üstü serinleyeceğiz demeyelim. Deniz suyunun temiz olup olmadığına dikkat edeceğiz limanlardan ve kanalizasyonların aktığı yerlere ve yakınlarına girmeyelim cilt hastalıklarına neden olabilir. Çocuklarımızı da bolca deniz suyundan yararlanmalıdır temiz olan yerlere de sıkça denize girmemiz önerilmektedir.

  • Deniz suyunun cildi güzelleştirme etkisi vardır. Sağlıklı ve güzel ciltler için güzellik merkezlerinde deniz suyu kullanılıyor.
  • İnsan kanında bulunan içeriklere en yakın sıvı deniz suyunun olduğu ortaya çıkmıştır. Kalsiyum karbonat, sülfat, potasyum klorür ve sülfat, magnezyum klorür, magnezyum sülfat özellikleri şifa özelliği kazandırmaktadır.
  • Deniz suyunun cildi tedavi etme özelliği vardır. Detoksta ve ciltte oluşan dökülme, isilik gibi tedaviye ihtiyaç duyulan cilt hastalıklarında da kullanılmaktadır.
  • Cilt bozukluğunun yol açmış olduğu hastalıkları tedavi etmektedir. Egzaman, atopik dermatit, sedef ve rosacea gibi cilt hastalıkları için deniz suyunun çok büyük faydası bulunur.
  • Hücreleri yenileme özelliği de vardır.
  • Saç sağlığında da önemli etkisi bulunmaktadır.
  • Ölü hücrelerin yok olmasına, bağışıklık sistemin güçlenmesine, kandaki oksijen miktarın artmasına, tiroid aktivitesi artmasını, enfeksiyonlardan kurtulmayı, parazit, mikrop, bakteri gibi zararlı etkenlerden kurtulmaya yardımcı olur.
  • Cilt bozukluğunun yol açmış olduğu hastalıkları da tedavi etmektedir.
  • Vücut direncini artırır ve bedeninizi koruma altına almaktadır. Saçların kepeklenmesini ve yağlanmasını önler. Sivilceleri ve siyah noktaları temizleme de etkilidir.
  • Kan dolaşımını hızlandırır ve mideyi rahatlatır. Mantar gibi olumsuz etkenlerden vücudu arındırır. Ağrı ve sancıları dindirmede etkilidir.
  • Deniz suyuyla gargara yapmak diş ağrısını gidermektedir.
  • Tuzlu su olduğu için ağızdaki yaraları da hızlı iyileştirme etkisi de bulunuyor.

Deniz suyunun faydalarını sizlere sıralamış olduk bu kadar faydalı olduğu için tıp da da yaygın bir şekilde kullanılmaktadır.

Deniz suyu, güneşle birleştiğinde atopic dermatit, ya da çocukluk cağı egzaması dediğimiz deri hastalığına çok iyi gelir. Deniz suyu yine urtker ya da halk arasında kurdeşen olarak adlandırılan kaşıntılı alerjik cilt lezyonlarına ve yazın sıcağın etkisiyle oldukça fazla ortaya çıkabilen isiliğe de iyi gelir. Ayrıca deniz suyunun en etkili özelliği; yaraların, alerjik reaksiyonların yol açtığı izleri yok etmesidir. Özetlersek, deniz suyunun egzaman, atopik dermatit, urtiker, kurdeşen, isilik gibi cilt hastalıklarında büyük yararı bulunmaktadır. Deniz suyu tüm sinüs yollarını temizler. Dolaylısıyla alerjik rinit ve kronik sinüzitin temizlenmesinde çok etkilidir. Burun ve sinüslerin temiz olmasında alt solunum yollarını ve bronşların alerjik hastalığı astımın tedavisinde oldukça olumlu etkilere sahiptir. Yine yüzme akciğerlerin kapasitesini artıran en etkili fizik tedavidir ve Astımlı her bireyin yapmasını önerdiğimiz en önemli sporlardan biridir. Tabii deniz tatilinin en önemli faydalarından biride yaz boyunca güneşten gelen UV ışınları ile derimizde yaptığımız ve vücudumuzda depoladığımıza ve kışın bizi hastalıklardan koruyan, savunma sistemimizi güçlendiren ve alerjik hastalıkların oluşumu önleyen D vitaminidir.

Dikkat: Sizlere benim tavsiyem denize girmek için temiz yerleri tercih ediniz, dalgalı ve de derin yerlere girmeyiniz.

Yorum yapın