Öncelikle DGS sınavları çok da zor sınavlar değildir. Yani bir YGS veya LYS kadar zor değildir. Sayısal ve Sözel olarak iki bölümü vardır. Sayısal bölüm matematiksel işlemlerden ibaret olup fizik kimya biyoloji gibi dersleri içermemektedir. Sözel bölümde ise yalnızca Türkçe ve edebiyat soruları bulunmaktadır. Her iki bölümde de sözel de sözel yetenek sayısalda da sayısal yetenek soruları yer almaktadır.
DGS sınavları kazanılması görece kolay olmakla beraber; eğer iyi bir okulu kazanmak istiyorsanız sıkı çalışmak şarttır. Bunun için ya DGS ye yönelik bir dershaneye gitmeniz gerekir ya da DGS ye hazırlık kitaplarını alıp test çözmeniz gerekir. DGS ye hazırlık kitaplarını neredeyse bütün kitapçılarda bulabilirsiniz. Dershane olarak da iyi araştırma yapıp geçmiş yıllarda DGS sınavlarında öğrencileri başarılı olmuş dershanelere kayıt olmakta fayda vardır. DGS sınavları meslek yüksek okulu mezunları için çok önemli bir sınavdır. Lisans programlarına yerleşemeyen birçok lise mezunu bilinçli olarak iki yıllık meslek yüksekokullarına gitmektedirler.
Bundaki amaç LYS den daha kolay bir sınav olan DGS sınavına hazırlanarak lisans okumak istedikleri bölüme gidebilmektir. Siz de eğer iki yıllık meslek yüksek okulu mezunuysanız veya mezun olacaksanız DGS ye çok iyi hazırlanıp hayallerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Üniversite giriş sınavında istediğiniz puanı alıp istediğiniz bir lisans programına giremediyseniz üzülmeyin. Bir önlisans programına kaydolup bitirin. Hem yıl kaybetmeyin hem de DGS sınavını kazanarak lisans programınızı bitirin.