Emziren Anne ve Kahve Zararı Var Mıdır?

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriğinde tedavi edici sağlık hizmetine yönelik bilgiler içeren ögelere yer verilmemiştir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz.

İlk defa emzirmeye başladıysanız veya yeni bir anneyseniz ya da hamileyseniz fakat anne olacağınız günü sabırsızlıkla bekliyorsanız ya da çok daha farklı olarak gelecekte anne olacağınız zaman yapmanız gerekenleri okumayı seviyorsanız bu site size göre. Okuyucularımıza emzirme ve hamilelik döneminde beslenme, diyet önerileri yapmaktayız ve içeriğimiz tamamen doğrudur. Bu yazımızın içeriğini ise emziren anneler ve kahve oluşturacak. İnternet üzerinde yaptığımız kısa bir araştırmadan sonra emziren annelerin en çok arattığı sorulardan birisi olan “Emziren Anne Kahve İçebilir Mi?”, “Emziren Anne Kahve Etkisi” sorularını bu başlık altında detaylı ve açık bir dil ile açıklayacağız. Nesnel ve tarafsız olması açısından bilgiler ayrı kaynaklardan alınmıştır.

Kafein Nedir?

Bazı kaynaklarda her ne kadar emziren annelerin kahve içebileceği söylense bile bu yanlış bir ifadedir. Kahve yüksek oranda kafein içeren bir içecektir. Türüne göre az veya çok içeren kahvenin en az kafein içeren hali bile bebeğe süt yolu ile zarar verebilmektedir. Aslen bir uyarıcı olan kafein beyindeki bazı sistemlere ulaşır ve dikkati arttırır, uykuyu azaltır, konsantrasyonu arttırır buna benzer pek çok yarar sağlar. Kafein çayda da yüksek oranda bulunur. Aynı zamanda az miktarda çikolata ve kakao ürünlerinde de bulunur. Bu sebeple uyanmamız veya uyanık kalmamız gereken zamanlarda kahve içerek uykumuzu rahatlıkla açabiliriz ve yaptığımız işe dikkatimizi verebiliriz. Genellikle sınav haftalarında daha çok kafein tüketilmektedir.

Neden Emzirirken Kullanmamalısınız?

Ne güzel hem dikkati arttırıyor hem konsantrasyonu arttırıyor dediğinizi duyar gibiyim. Fakat işin aslı öyle değil. Her ne kadar bu faydaları sağlıyor olsa bile kafein kullanımından sonra iyi etkilerinin tam tersi yan etkiler yaşanıyor. Uykusuzluk, halsizlik ve sinirlilik hali gözlemlenebiliyor. Kafein bağımlısı olup da bağımlı olduğunu anlamayan kişiler ile yapılan bir araştırmada kafein yani kahve alımı kesildiği zaman baş ağrıları, sinirlilik, vücut titremesi, dikkatsizlik, hareketlilik hali, endişe ve stres gibi yan etkiler görülmüştür. Aynı uyuşturucu maddelerin kesildiği zaman görülen etkiler gibi. Her neyse yediğiniz ve içtiğiniz besinlerin tüm etkileri süte de geçtiğinden dolayı kafeinli içecek ve besinler bebeğe oldukça zarar verebilir. Bu sebeple hamilelikte kafeinli kahve tüketmenizi önermemekteyiz.

Yorum yapın