Firefox daha önce aldığı kararı değiştirerek, 3.7 versiyonunun çıkış tarihi değiştirdi. Yapılan açıklamaya göre, Firefox 3.7’nin özellikleri yapılacak olan otomatik güncellemelerle parça parça sunulacak. Böylelikle Firefox 3.7’nin hiç bir anlamı kalmıyor. Yapılacak olan güncellemelerin kod adı ise “Lorentz”.
Firefox’un neden böyle bir uygulamaya gittiğini Firefox direktörü Mike Beltzner şu şekilde açıklıyor:
Yeni sürüm hazırlama takvimizi nelerin kötü etkilediğini öğrendik ve bu sayede gelecek sürümleri hazırlarken bu tecrübelerimizden faydalanabileceğiz.
Yayınlacak olan güncellemerin çoğunda Firefox’da köklü değişikliklere gidilecek. Bu şekilde Firefox daha da hızlandırılacak ve sorunsuz hale getirilecek.
Yapılacak olan değişikliklerin başında ise eklentilerin kod yapısını tarayıcıdan tamamen ayırmak geliyor. Buna örnek olarak yapılacak olan en önemli değişiklik ise Adobe Flash Player’ı tarayıcıdan tamamen yalıtmak ve Firefox’dan bağımsız olarak çalıştırmak olacak.Bu sayede Firefox çökmelerine en çok neden olan flash player artık bir soruna neden olamayacak. Böylelikle sadece bu eklentilerin yalıtılması bile Firefox kullanıcılarını fazlasıyla rahatlatacak.
Ayrıca Firefox’da bundan sonra açılacak olan her sekme için ayrı bir işlem kaydı tutulacak. Bu sayede bir çökme durumunda tarayıcı değil sadece o sekme çökmüş olacak. Şuan Google Chorome’da bulunan bu özelliği Firefox uzun vadede gerçekleştirmeyi planlıyor.
Yapılacak olan tüm değişikliklerin bir uyum sorunu olmayacak. Sadece Firefox 3.7’de bulunacak olan özellikler tek bir pakette gelmeyip otomatik güncellemeler ile parça parça sunulacak. Böylelikle 3.7 versiyonuna geçiş uzun vadede olacak. Firefox 4.0’ın çıkış tarihinde ise henüz bir değişiklik bulunmamakta.