1996 Yılında geliştirilen İcq, en çok popüler olduğu seneler 1999 ve 2002 yılları arasındadır. 1999 Yılında AOL tarafından satın alınmıştır. Ama sonra hayal kırıklığına uğratılan icq, 2002 yılında MSN messenger’a devredilmiştir.
İcq’nun hisselerini devralan MSN Messenger, bir anda zirveye oturdu. Microsoft şirketinin bir projesi olan MSN Messenger, şirketin diğer projelerini de olumlu yönde etkilemişti. MSN kapatılmadan önce Skype’ı satın alarak bu iki yazılımın bütün özelliklerini birleştirdi. Yine de titreşimli, çalarken dinletli bir devir son bulmuş oldu.
Minik video paylaşım uygulaması olan Vine, kendini geliştiremediği için yüksek hızla yükseldiği kadar o kadar hızla batış dönemine geçti. Kısa süre içinde kapatılan bu uygulamadan karlı çıkan birkaç Vine fenomeni oldu sanırım.
Microsoft şirketinin arama motoru olan Bing, rakibi Google olduğu için tam bir hayal kırıklığına uğramış oldu. Bing’i bazı sitelerde çeviri yaptığını görüyoruz sadece.
Sosyal medya sitelerinin ilklerinden biri olan Myspace, kişiye özel bir sayfa temin edildiği ilk yer olarak bilinir. Bir çok ünlünün tanınmasında büyük roller oynamıştır. Ayrıca mesajlaşma özelliğinin de olması Myspace uygulamasını tarifsiz bir şey yapıyordu o zaman için. Ama rakip olarak Facebook girince unutuldu tabi ki.
Google+ büyük umutlarla tasarlanan ve gittikçe yeni özellikler eklense de insanların ilgisini çekmeyi başaramadı. Ve bu nedenle hayal kırıklığı olarak görülüyor.
Facebook’un 2009 yıllarında kendisine rakip gördüğü FFyi 50 milyon dolara satın almasıyla FriendFeed sunucularını kapatmıştı. Paranın her kapıyı açtığı bu mecrada tutunmak zor olsa da insanlar direk olarak başka sitelere geçiş yapıyorlar zaten.