Kredi Kartı Limiti

Yurt içi ve yurt dışı harcamaları ile nakit çekim işlemlerinde kart içerisinde bulunan nakite kredi kartı limiti denilir ve bu limit kredi kartı başvurusunda bulunan kişilerin kredi notuna ve gelir durumuna göre belirlenir. Yasal düzenlemeler dikkate alınarak kredi kartı sahiplerinin kredi kartı limitleri belirlenir.

Bu limitin belirlenmesinde en önemli unsur kişilerin gelir durumu olarak karşımıza çıkıyor. Kredi kartınızı henüz almış iseniz kredi kartınızın limiti aylık gelirinizin 2 katı şeklinde belirlenirken sonra ki yıllarda da aylık gelirinizin 4 katı olacak şekilde yükseltilebilir. Ancak kredi kartının limitinin yükselmesinde kredi kartı borcuna sadık olunması da önemli rol oynar.

Standart ve Acil Limit

Standart kredi kartı limiti hem yurt içi hem de yurt dışı alışverişler ile nakit harcamalarınızda kullanabileceğiniz kredi kartı limiti olarak karşımıza çıkar. Ancak acil limit daha farklı bir fonksiyon içerir. Hastanelerde, otomatik ödeme talimatlarında, SGK prim ödemelerinde kullanılabilecek olan limittir.

Acil limitin hesaplanması ise şöyledir: Ek limit ile standart limitin toplamından oluşmasıdır. Ek limit bankalar tarafından yapılan değerlendirilmeler neticesinde hangi kart sahiplerine verileceği şeklinde sonuçlandırılır. Kredi kartı limit ne kadar olmalı diyorsanız bu durumu bankanız ile görüşebilir ve bankanın tarafınıza en fazla ne kadar limit verebileceği üzerine bilgilendirme alabilirsiniz.

Periyodik Limit Artırımı Nedir?

Kredi kartı limitlerinin düzenli olarak değerlendirilmesi sonucunda periyodik limit artırımı nedir bu noktada ortaya çıkar. Limitin artırılmasına ilişkin talep 15 gün önceden değerlendirilip tarafınıza bankadan bilgi sunulur.

Eğer başka bir talimatınız yok ise bu konu uygulanmaya gider. Periyodik limit artırımı talimatı vermiş iseniz bankanın bilgilendirilmesi doğrultusunda sizden onay alınır ve artırım limitini onayladığınızda banka kredi kartınızın limitini periyodik limit doğrultusunda arttırır.

Yorum yapın