Son on yılda milyarder cumhurbaşkanı adayı Tom Steyer, fosil yakıt fonlarından iklim haçlılarına kadar kendini baştan keşfetti. Kömür, petrol ve gaza (diğer şeylerin yanı sıra) yatırım yapan bir hedge fon yöneticisi olarak 1,6 milyar dolarlık net bir değere ulaştı. Ancak son zamanlarda, Donald Trump’ı ofisten dışlamak ve zenginleşmesine asistan olan eski kalıntı yakıtlardan bir geçişi finanse etmek için bir aktivist ve donör cehennemiyle daha iyi bilinir.
Steyer, Temmuz ayında Demokratik birincil yarışa girmek için İtiraz Gerekliliği kampanyasına önderlik etmekten çekildi. Sadece yüzde 1 oy alıyor, ancak bu akşamki tartışmalarda sahne alacak. İklim değişikliğini üstlenmenin en büyük önceliği olduğunu söylüyor.
Verge, Steyer ile fosil yakıtlı geçmişi ve enerjinin geleceği için gördükleri hakkında konuştu.
On sene önce Amerika’da ve dünyada ekonomiyi körükleyen enerjinin iklim değişikliğinin bu büyük gözden düşmüş sonucuna sahip olduğunu fark ettim. Ben de yok ettim. Hayattayken paramın büyük kısmını atamak için Verme Sözü’nü aldım. İklim krizine karşısında hedeflemek ve bu sorunu çözmek için çalışmaya başladım. Portföyümde elimden edemediğim herhangi bir hukuki nedenden nedeniyle herhangi bir parçası varsa, bundan meydana çıkan parayı hayır kurumuna vereceğime laf verdim. Yani çatışma değil. “Hepimiz fosil yakıt ekonomisinden geliyoruz.”
Doğrusu, Amerikalılardan yapmasını istediğim şey bütün olarak yaptığım şey. Hepimiz bir fosil yakacak ekonomisinden – her birimiz – geliriz ve bunun fena bir sonuç almayı amaçladığımız bir şey olmadığını ayrım etmeliyiz, fakat ortaya çıkıyor. Bu yüzden hepimizin değiştirdiğimiz ve yaptığım şeyi yapmamız gerekiyor, bu da pak enerjiye ve iklim krizini ele almaya mümkün olduğunca sıkıştırmak.
Bu teori, pratikte, kaçan metan yüzünden yanlıştı. şimdi pak enerjiye geçecek teknolojiye sahibiz. Rüzgara, güneşe ve pillere geçme teknolojisine sahibiz. Ve biz de bunu yapmalıyız. Doğal gazın etkin bir köprü yakıtı olduğunu dikkate almak için hiçbir niçin yoktur. “Doğal gazın etkin bir köprü yakıtı olduğunu düşünmek için hiçbir sebep yoktur.”
Nükleer enerji teklifleri maliyet açısından rekabet etmez. derhal, herhangi bir nükleer öneri, kilovat saat başına maliyete göre çok fiyatı yüksek. Buna ek olarak, Fukushima gibi felaketler hakkında nükleer silahlarla ilgili sorular da var. Bu reel bir soru. Keza 100.000 yıl süren zehirli nükleer atığın bertaraf edilmesi konusunda reel bir plan da yok. Açık nükleer facia tehlikesi olmadığımız yerlerde ucuz olan ve nükleer bir facia sorunu yaşamadığımız zaman nükleer alabilirsek, o zaman nükleer tabloya girer. Fakat şu anda sahip olduğumuz en ucuz yakıtlar rüzgar ve güneş. Onlar zaten oradalar; nükleer enerjinin beraberinde getirdiği riskler yoktur.
acilen, alternatiflerden fazla, fazla, çok daha pahalı görünüyor. Ve bana pratik anlamda tam olarak CO2’yi nereye koyacağımızı gösteremezsiniz. acilen, umut verici bir teknoloji olan nükleer ile benzer kategoriye koydum. İnsanlar üzerinde fazla çalışıyorlar, fakat işe yarayacağını söyleyebileceğiniz seviyede değiliz. Eğer öyleyse, fantastik.
Hayır. Açık olalım: bu benim bir numaralı önceliğim. İlk gün iklim değişikliği konusunda doğaüstü hal duyuru ederdim. Bu her zamanki gibi bir iş değil. sürdürmek için başkanlığın acele şart güçlerini kullanacağım. Havayı tehlikesiz bir şekilde soluyamayacağınız veya suyu güvenle içemeyeceğiniz topluluklarda çevre adaletiyle başlıyorsunuz. Bu topluluklarda liderlik, dürüst politikayı olmak, onu kullanmak ve adalet temelli bir plana sahip olduğunuzdan belli elde etmek için kuşkusuz fazla önemlidir. Bu bir numara. İkinci olarak, bunu yapmak Amerika Birleşik Devletleri’nde milyonlarca istihdam yaratacak, iyi ödeme yapan sendika işleri olacak.
İlk gün başa çıkmak zorunda olduğumuz bir kriz olsa da, bununla birlikte Amerika’nın anlamını her tarafta yapı etmek ve her yerde keşfetmek, tarihteki en büyük zorluğu üstlenmek ve başarılı olmak için sahip olduğumuz en büyük fırsat.