Saç Kıran Nedir? Tedavisi Nasıl Yapılır ?

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriğinde tedavi edici sağlık hizmetine yönelik bilgiler içeren ögelere yer verilmemiştir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz.

Saçkıran hastalığı vücuttaki bağışıklı sisteminin zayıflaması sonucunda, bakteri ve mantarlarla mücadele edemeyecek duruma gelmesidir. Genellikle mide ve bağırsaklarda oluşan bakteriler bağışıklık sistemini zayıflatır. Sonuç olarak düşük bağışıklık sistemi oluşan bakteri ve mantarlar kan yolu ile vücutta dolaşmaya başlarlar. Tam olarak sebebi bilinemese de saç köküne tutunan mantar ve bakterilerin oluşturduğu bir hastalık türüdür.

Tedavisi içten ilaçla tedavi ve dışarıdan uzun süreli pomat tedavisi. Hastalık bulaşıcı olduğu için kişinin, tarağı, havlusu, yastığı ve kıyafetleri aile bireylerinden ayrı tutulmalıdır. Her hastalıkta olduğu gibi stresss tetikleyicidir.

Aslında aileden genetik olarak ta geçebilen bir hastalıktır. Çocuklarda daha sık görülür. Hızlı yayılır. bulunduğu bölgede hafif çökük ve parlak bir deri tabakası oluşturur. O bölgedeki saç köklerine hasar verir. Tedavi edilmezse hızla kelliğe götürür. Günümüzde yaklaşık iki aylık bir tedavi ile saçkıran hastalığı yenilebilmektedir. Ama erken tedavi ve düzenli ilaç kullanımı şarttır.

Hastalığın psikolojik etkisi daha yoğundur. Özellikle bayanlarda, depresyona yönlendirebilir. Kesin olan şu ki, saçkıranın bir hastalık olduğunu, tedavi edilebileceğini ve stresten uzak durarak bedenimizin hastalıkla savaşmasına yardımcı olmamız gerektiğini unutmamalıyız.

Yorum yapın