SEO uyumlu makale, içeriklerin arama motorları tarafından daha kolay bulunmasını ve üst sıralara çıkmasını sağlar. Her ne kadar basit gözükse de SEO uyumlu makale yazmanın kuralları vardır. içerikleri kurallara uygun bir şekilde hazırlamanız durumunda, arama motorlarınca daha hızlı ve kolay bir şekilde bulunabilir ve üst sıralarda yer alabilirsiniz.
Yazılan makalenin SEO uyumlu olması yanı sıra, yazım biçimi, anahtar kelime uygunluğu, URL yapısı ve en önemlisi içerik konusunun uyumudur. Google, içeriklerin kullanıcılara ne kadar fayda sağlayacağını ve makalenin kurallara uygunluğunu test edebilir. Bu yüzden içerik hazırlarken sadece SEO uyumlu olması yeterli olmayacaktır.
Kurallara uygun ve anlamlı bir içerik üretmediğiniz de, Google üzerinden gelen ziyaretçiyi sitenizde tutma olasılığınız çok düşüktür. Diğer yandan gelen ziyaretçinin sitenizden çıkma oranı, sıralamadaki içeriğin gerilemesi anlamına gelmektedir. Bu yüzden SEO uyumlu içerik hazırlarken kullanıcı dostu, SEO uyumlu, kurallara uygun ve anlamlı bir şekilde hazırlamalısınız.
Özgün İçerikler Hazırlayın
Makale yazarken kesinlikle özgün olun ve kopya içerik kullanmayın. Google, sürekli olarak yayınladığınız içerikleri taramakta ve kopya içerik kontrolü yapmaktadır. Burada anlatmak istediğimiz husus özgün olmadığınız sürece hedeflerinize ulaşamayacağınızdır. Çünkü kopya bir içerik ile üst sıralara çıkma olasılığı çok düşüktür.
Makale yazarken özgün olun, araştırmalar yapın ve kendinizi bu konuda geliştirin. İlk zamanlar zorlansanız da emin olun gün geçtikçe bu konuda profesyonel olabilirsiniz.
Seo Optimizasyonunu İhmal Etmeyin
Özgün bir makale hazırlamaya karar verdiniz ve artık bunun için, SEO uyumlu makale hakkında birkaç ipucuna ihtiyacınız var. Yukarıda bahsettiğimiz gibi sadece özgün bir içerik ile üst sıralara çıkma olasılığı çok düşüktür. Fakat bahsettiğimiz optimizasyon ile hepsini birleştirdiğinizde ortaya devasa bir içerik çıkartabilirsiniz.
Hazırlayacağınız içeriğe ait meta tag, tittle, description ve URL yapısını kesinlikle optimize etmelisiniz. Çünkü sitenizi Google üzerinden ziyaret edecek bir kullanıcı, arama esnasında başlık ve açıklama kısmına odaklanır. Kullanıcının başlık ve açıklama girilmemiş bir içeriğin işine yarayıp yaramayacağını bilemez ve tıklama olasılığı çok düşüktür.
Aşağıda sıralayacağımız ve SEO uyumlu makale hazırlarken dikkat edilmesi gereken konuları sizlere detaylı bir şekilde anlatacağız.
Seo Uyumlu Makale Nasıl Yazılır? Nelere Dikkat Edilmeli?
Makalenizde ilk göze çarpan başlık seçimini dikkat çekici yapmanız gerekmektedir. Dikkat çekici başlık secimi yaparken konu ile alakasız başlık seçimi yapılmamalıdır. Başlığınızda en az 1 adet anahtar kelime kullanmalı ve uzunluk olarak 60 karakteri geçmemelisiniz. Genellikle başlığınızın 3 ile 5 kelime arasında olması tavsiye edilir.
Az önce bahsettiğim gibi başlık seçimi yaparken kesinlikle konu ile alakasız bir başlık seçilmemeli. Bu ziyaretçilerin hemen çıkma oranını yükselttiğini bilmelisiniz.
SEO uyumlu makale yazarken anahtar kelimeleri doğru bir şekilde kullanın. İçeriğin ilk paragraflarında daha yoğun olacak şekilde makalenin ortasında ve sonunda mutlaka anahtar kelime kullanın. Anahtar kelime kullanırken kelimelerin anlamını bozmayacak şekilde bir kullanım sağlayın.
SEO uyumlu içerik hazırlarken çok kısa yazılardan uzak durun çünkü arama motorların uzun yazıları sevdiğini biliyoruz. Örnek olarak bahsetmek gerekirse 2.000 kelimeye sahip bir makale ile 200 kelimeye sahip bir makalenin karşılaştırmasında, 2000 kelimeye sahip makalenin daha fazla ziyaretçi aldığını gözlemleyebilirsiniz.
Tabi her ne kadar arama motorları uzun yazıları seviyor olsa da ziyaretçileri sıkacak bir yazıdan kaçınmalısınız. SEO uyumlu makale yazarken ziyaretçileri sıkmayacak şekilde, minimum 300 kelimenin altına inmemenizi tavsiye ederiz.
Makalenize eklediğiniz görseller mutlaka özgün olmalı ve anahtar kelime içermelidir. Görselin konu ile alakalı olması ve görsel açıklamasında anahtar kelime bulunması size tavsiyemizdir. Görselin konu ile alakalı olması ve anahtar kelime içermesi Google görsellerden de trafik almanıza olanak sağlar.
Makalenizde H1, H2, H3, H4 etiketlerini kullanmaya özen gösterin. Başlığınız H1, olacak şekilde makale içerisinde 1 kez kullanılır. Açıklama H2 etiketi ve alt başlıkları H3, H4 olacak şekilde kullanılabilir. Bu etiketlerin doğru yerlerde kullanımına özen gösterin.
Kalıcı bağlantı URL adresinde kesinlikle anahtar kelime bulunmalı ve URL yapısı %postname% şeklinde olmalıdır.
Tüm bu öğrendiklerinizden sonra artık SEO uyumlu makale nedir hakkında birçok bilgiye sahipsiniz. Bu bilgiler doğrultusunda özenle SEO uyumlu makale hazırlayabilir ve arama motorlarında üst sıralara oynayabilirsiniz. Tekrar altını çizmek istiyorum kesinlikle kopya içerik kullanmayın ve her zaman özgün olun.