Sivilce Patlatmanın Zararları

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriğinde tedavi edici sağlık hizmetine yönelik bilgiler içeren ögelere yer verilmemiştir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz.

Sivilce, deri altında kıl köklerinde yağ birikimiyle oluşur. Kıl dışarı çıkmak ister ve yağ bezelerinden dolayı çıkamaz ve iltihaplı sivilce oluşur. İltihaplı sivilceler hem kötü bir görünüm sağlar hem de tedavi edilmezse deri altı dokularımıza nüfuz ettiği için cilt tipimizde bozukluklar meydana getirir.

İltihaplı sivilceler kesinlikle patlatılmamalıdır. Patlatıldığı takdirde sivilcenin altındaki bakteriler deri altına yayılma göstererek bir çok cilt hastalığına yol açabilir. İkincisi ise sivilcelenme olan bölgelerde beynimize bir takım sinyal veren sinirler dokular olabilir. Eğer o sinirler dokular sıkarken zarar görürse anlık olarak beyinde ciddi duyu ve his kayıplarına sebep olabilir.

Peki bu sivilcelerden kurtulma yöntemleri var mıdır? Tabi ki vardır. Ergenlikte çıkan bu sivilceler patlatıldığı takdirde lekeler ve izler bırakır. Ve bunun tedavisi kişiseldir. Çünkü cilt tipleri dokular kişiye özeldir.

Hekim cilt tipinizi analiz eder. Yağlı olan cildinizi kurutmaya yönelik ilaçlar kullanmanızı tavsiye eder. Eğer ciddi bir leke veya iz varsa lazer tedavisiyle onarılmaya çalışılır.

Yorum yapın