Süt Otu Nedir Faydaları Nelerdir?

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriğinde tedavi edici sağlık hizmetine yönelik bilgiler içeren ögelere yer verilmemiştir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz.

Nemli ortamlarda yetişen süt otunun diğer isimleri eşek marulu ve yılan yoncasıdır. Marmara ve Trakya bölgelerinde yetişir. Bahar aylarında çiçek açar. Ormanlık alanlarda ve çayırlık ta kendiliğinden yetişen bu bitki 20-30 cm boylarında kısa saplıdır. Sarmaşık görünümlü yaprakları ise beyaz, mavi ve mor renktedir. Süt otunun kısaca özellikleri bunlardır.

Bu Bitkinin Vücudumuza Faydaları Nelerdir?

Özellikle emziren kadınlarda süt yetersizliği vardır. Adından da anlaşıldığı gibi süt otunun anne sütünü çoğaltma etkisi vardır. Ayrıca bir çok hastalığa faydası da vardır.

Bazı kişiler en ufak bir hadisede, olayda sinirlerine hakim olamaz. Bu bitkinin sinirleri yatıştırma etkisi vardır. Sinirli kişiler tercih edebilir.

Günümüzde hayat şartları ağır olduğu için ve teknolojini de etkisiyle uyku problemi olan kişiler çoktur. Uyku problemi düzensiz uyku sonucu ortaya çıkmakta süt otu uykusuzluğa iyi gelmektedir.

Diğer faydaları ise şunlardır; Böbrek ve idrar yollarına iyi gelir. Vücuda dinçlik verme etkisi vardır. Balgam söktürücü özelliği vardır. Nefes darlığına iyi gelir.

Süt Otunun Vücudumuza Yararlarını Saydık Peki Bu Bitki Nasıl Tüketilir?

İster kaynatarak suyunu için ister çiçek ve yapraklarını kurutun sonra kuruttuğunuz çiçek ve yaprakları öğütün sonrada pekmez yada bala karıştırarak yiyebilirsiniz. Bunları yapmaya imkanım yok diyorsanız aktarlardan temin edebilirsiniz.

Uyarı: Şifalı bitkilerin vücudumuza ne kadar faydası olursa olsun aşırı kullanımdan kaçınılmalıdır. Nasıl tüketeceğinizi bilmeden kesinlikle tüketmeyiniz. Birde bahsettiğimiz bu bitki tarım için kullanılan süt otu değildir.

Yorum yapın