Ücretsiz Blog Açma Siteleri Nelerdir?

Tasarım ve kodlama bilmeyen kişiler, blog kurma konusunda zorluk çeker. Ücretsiz blog açma siteleri sayesinde, hiçbir ücret ödemeden sevdiğiniz işler, bilgili olduğunuz konular ve hobileriniz hakkında blog açabilirsiniz.

Sahip olduğunuz bir konu hakkında makale, fotoğraf, video gibi içerikler paylaşabilirsiniz. Kişisel, sağlık, teknoloji, hayvanlar âlemi, reklam, burç, fal gibi birçok konu hakkında blog sitesi var. Bu durumda hepsiyle rekabet etmeniz gerekecek. Açacağınız blog sitesinin tutup tutmayacağını bilemediğiniz için, büyük yatırımlar yapmanıza gerek yok.

1- blogger.com

Pyra Lab şirketinin yöneticileri Evan Williams ve Meg Hourihan 1999 yılında Blogger’i kurdu. Google 2003 yılında Blogger’i satın aldı. 2 milyondan fazla üye ve günde 18 milyon tıklamaya sahip olan site, ücretsiz blog sağlayan hizmetler arasında en popüler olanıdır.

www.blogger.com/about/?r=1-null_user internet sitesine Gmail hesabınızla giriş yaparak blog adresini oluşturabilirsiniz.

Oluşturacağınız blog adresinizin adı, örnekmakale.blogspot.com şeklinde olur. Popüler olduğunuzda ücret ödeyerek com’lu domaine yönlendirme işlemi yapabilirsiniz.

Oluşturmuş olduğunuz blog sitesine yazı, resim, video ekleyebilirsiniz. Google Analytics ile ziyaretçi istatistiğini takip edebilirsiniz. İçeriğinize ait yapılmış yorumları panelden görüntüleyerek, uygun olanları yorumlayabilirsiniz. Blogger’in kendi içerisinde birçok konuya ait hazır tema vardır. CSS ve HTML gibi kodlama bilginiz varsa temaları düzenleyebilirsiniz. Google Adsense’yi kullanarak Blogger sayesinde kazanç elde edebilirsiniz.

2- medium.com

Medium, sosyal medya platformu Twitter’in kurucuları Evan Williams ve Biz Stone tarafından 2012 yılında oluşturulmuştur. Gmail, Facebbok veya e-posta adresinizi kullanarak blog açabilirsiniz. Medium blog adresinizin adı, www.medium.com/@örnekhobim şeklinde olacaktır. Yönetim paneli basit ve kullanışlıdır ancak tema değiştirme ve düzenleme şansınız yoktur. Medium adresinizi para ödeyerek ücretli bir domain adresine yönlendiremezsiniz.

Diğer içerikleri beğenebilir ve paylaşabilirsiniz. Medium blog adresini sosyal medya sitelerinize bağlayarak daha fazla ziyaretçiye ulaşabilirsiniz. Medium’un ücretli servisini kullanarak paylaştığınız içeriklerin okuma sayısına göre para kazanabilirsiniz.

3- livejournal.com

Livejournal sosyal paylaşım sitesidir ancak kullanıcılarına blog kurma fırsatı tanıyor. www.livejournal.com/create sitesine giriş yaptıktan sonra Facebook, Twitter, Google ve e-posta adresinizi kullanarak blog oluşturabilirsiniz.

Livejournal blog adresinizin adı, örnekfotoğraflarım.livejournal.com şeklinde olacaktır. Diğer kullanıcılar oluşturduğunuz içerikleri beğenebilir, yorumlayabilir ve sosyal medya hesaplarında paylaşabilir. Blog sayfanızı hazır temalar dışında düzenleme şansınız bulunmuyor.

4- tumblr.com

Diğer blog açma sitelerine göre farklı bir yapısı vardır. Bilgilerinizi, düşüncülerinizi ve hobilerinizi yazı ile değil de, fotoğraf ve video ile aktarmak isteyen kişiler tumblr’i kullanır. Tumblr blog adresinizin adı örnekhaberlerim.tumblr.com şeklinde olacaktır. Tumblr bloğunuzun arka planı, avatar ve üst bilgi resmini değiştirerek kendinize göre özelleştirebilirsiniz.

İçeriklerinizi; metin, fotoğraf, alıntı, bağlantı, sohbet, ses ve video şeklinde paylaşabilirsiniz. Tumblr platformunda kullanıcılar birbirlerini takip edebilir, gönderileri beğenebilir, yorum yapabilir ve gönderileri paylaşabilirsiniz.

5- weebly.com

Facebook ve Gmail adresinizle giriş yapabileceğiniz gibi e-posta adresinizi kullanarak blog oluşturabilirsiniz. Weebly ile ücretsiz bir şekilde blog oluşturabileceğiniz gibi, online mağaza oluşturmanıza da fırsat tanır. Blog adresinizin adı, örnekhobim.weebly.com şeklinde yayınlanır.

Tasarım bilgisine sahip olmadan, sürükle bırak yöntemiyle panelde yer alan hazır temalardan bir tanesini kendinize göre düzenleyebilirsiniz. Ücretli domain ve üstün özelliklere sahip olmak isterseniz, ücret ödeyerek blog adresinizi Premium seviyeye yükseltebilirsiniz.

6- wix.com

Facebook, Gmail veya e-posta adresiniz ile Wix’e üye olarak blog açabilirsiniz. Wix blog adresinizin adı adınız.wixsitem.com/örnekfotoğraflarım şeklinde olacaktır. Mobil uyumluluk, hazır temalar, web editörü sayesinde tema düzenleme, ücretli domain yönlendirme gibi özellikleri bulunuyor.

Blog adresinizdeki reklamları kaldırmak, seo, ücretli domain yönlendirme, tema gibi daha fazla özelliği kullanmak için ücret ödemeniz gerekiyor. Akıllı telefonlarda yer alan Wix uygulaması ile blog sitesini kontrol edebilirsiniz. Örneğin, bir restoranınız bulunuyorsa, Wix restoran uygulaması sayesinde rezervasyon ve siparişleri kontrol edebilirsiniz.

Yorum yapın