Web Tasarım Aşamaları Nelerdir?

Her web tasarım ajansı‘nın çalışma yöntemi farklılık gösterebilir fakat; genel anlamda web sitesi yapılırken üzerinden geçilen aşamalar aynıdır. İlk etapta grafiker tasarım üzerinde çalışır sonrasında kodlama yapan personel siteyi incelebilir hale getirir. Sonrasında müşterinin onayına sunulur. Onay alındıktan sonra web sitesi tamamlanarak teslim edilir. Biraz daha açacak olursak;

Tasarım Aşaması

Web sitesinde bulunması gereken hemen her türlü detayın işlendiği aşamadır. Grafiker müşteri beklentileri doğrultusunda sitenin renk kombinasyonundan tutun da menülerin nereye yerleştirileceğine kadar geniş kapsamlı bir taslak hazırlar. Sitenin bittikten sonraki görünümü denilebilir. Ön izleme adı da verilen bu aşama da sitenin ne tür bir tasarımı olacağı net bir şekilde görülecektir.

Kodlama Aşaması

Alanında başarılı bir kodlamacı grafikerin uygun gördüğü tasarımı birebir web sitesi formatına dönüştürecektir. Css denilen web sitesi kodlama dili ile sitenin görünüm kısmı ayarlanır. Butonlara tıklandığında değişim gösterecek unsurlardan tutun da sitenin etkileşim içeren tüm bölümleri kodlama yapan personelin sorumluluğundadır. Grafikerin hazırlamış olduğu tasarımı birebir olarak site haline getirir. Sitenin kullanıcı etkileşimi, sayfalar arası geçiş efektleri, iletişim formu, yönetim paneli gibi işlemler bu aşamada yapılır.

Projenin Bitiş Aşaması

Web tasarım projesinin tamamlanma aşamasında artık web sitesi genel anlamda hazırdır. İçerik kısımlarını doldurulması sırası gelmiştir. Bunun için de web tasarım ajansında hizmet veren içerik yazarlarına başvurulur. İçerik yazarı yeteneklerini kullanarak tanıtılan firma hakkında hakkımızda, misyon, vizyon yazılarını hazır hale getirir ve sitede ayrılan bölümlere girer. Sonrasında sitenin çalışma süreci tamamlanır. Site tamamlandıktan sonra müşteri bilgilendirilir ve server’a dosyalar yüklenir. İnternet tarayıcıları kodları okuyarak web sitesinin tasarlanan görünümde kullanıcı karşısına çıkmasını sağlar.

Kodlama aşamasında hatalar var ise; doğrudan tarayıcı ile bakıldığında net bir şekilde görülebilir. Bir web sitesinin içinden geçtiği aşamalar genel anlamda bu şekildedir. İlk etapta müşteriyle görüşülür, sonrasında tasarım taslağı hazırlanır, son aşama olarak da kodlama yapılarak web sitesi kullanılabilir bir hale getirilir. Firma sahiplerinin internetteki görünürlüğünü sağlayan web sitelerinin günümüzde önemi oldukça büyüktür.

Yorum yapın