Wordpress Kullanıcı Seviyelerinin Anlamaları

WordPress’in çeşitli yetkilendirme seviyeleri vardır. Peki bunlar nedir?

WordPress’inize yeni bir kullanıcı kayıt olduğunda veya siz bir kullanıcı oluşturduğunuzda bir yetki seviyesi belirlemeniz gerekmektedir. Peki bu seviyeler ve sahip olduğu yetkiler nelerdir?

Bu yazıyı okuduğunuza göre muhtemelen sizin kullanıcı seviyeniz olan Yönetici seviyesi ve hiyerarşik sıra ile diğer seviyelerin yetkilerinden bahsedelim.

  1. Yönetici: WordPress’in tamamı üzerinde kontrol yetkisine sahiptir. Wordpress’in ayarlarını değiştirebilir, yeni kullanıcı oluşturabilir, var olan kullanıcıları düzenleyebilir, yazıları değiştirebilir, Wordpress panelinden php dosyalarını düzenleyebilir. Wordpress’i ilk kurduğunuzda oluşturduğunuz admin hesabı yönetici yetkisine sahiptir ve yine daha sonrada bu kullanıcı başka bir yönetici hesabı oluşturabilir.
  2. Editör: Yöneticiden sonra en yetkili kişidir. Wordpress’te yayınlanan tüm yazıları silebilir, düzenleyebilir kısacası yazılar üzerinde bütün değişiklikleri yapabilir. Ancak wordpress ayarlarını değiştiremez. Yeni kullanıcı oluşturamaz.
  3. Yazar: Editörden sonra en yetkili kişidir. Kısacası kendinin editörüdür. Kendi yazılarını düzenleyebilir, silebilir, yayınlayabilir. Ancak diğer kullanıcıların yazılarına müdahale edemez.
  4. İçerik Sağlayıcı: Yazarın tüm yetkilerine sahiptir, ancak tek farkı yazılarını yayımlaması için Editör veya Yöneticinin onayı gereklidir.
  5. Abone: Yorum yazmada kolaylık sağlayacak bu özellik ekstra bir eklenti kurulmadıkça veya yetki verilmedikçe sadece (kullanıcı adı, parola ve websitesi girmeden) yorum yapabilmeye yarar.

Yorum yapın