Yoğurt Diyeti Nedir?

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriğinde tedavi edici sağlık hizmetine yönelik bilgiler içeren ögelere yer verilmemiştir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz.

Dünya insanın, özellikle de, yurdum insanın en büyük sıkıntılarından biridir kilo. Aslında fazla kiloların sebebi bellidir. Boğazımıza olan düşkünlüğümüz, fazla kilolarımızın oluşmasındaki en büyük sebeptir. Aldığımız kilolar ile yaktığımız kalori dengesiz olunca başlarız kilo almaya.

Yani günde 2500 kalori yakıyor isek ve buna karşılık 3000 veya üstü kaloriyi vücudumuza sokuyorsak başlıyoruz kilo almaya. Her aldığımız 500 veya üstü kaloriler günler geçtikçe vücudumuzda yağa dönüşmeye başlıyor. Diyelim ki, günde 2500 kalori yaktık ancak vücudumuza 3500 kalori aldık. Yani bir günün sonunda 1000 kaloriyi vücutta yakamadık. Yağa dönüştürdük. 1 hafta boyunca durum böyle oldu ve 1 hafta sonunda 7000 kalori vücudumuzda yağa dönüştü. Bunun anlamı da, 1 haftada 1 kilo almış olduk demek oldu. Durumu kısaca açıklamaya çalıştım, umarım başarılı olmuşumdur.

Yoğurt Diyeti Nedir?

Sizlerde kilolarınızdan bunaldınız ve artık kilo vermeye karar verdiniz. Yoğurt diyetini duydunuz ve makalemizi okumaya başladınız. Kısaca yoğurt diyeti şok diyetler arasında yer alır ve ortalama 7 günde 7 kilo verdirmeyi amaçlar.

Yoğurt fermantasyona uğraşım süt ürünleri içinde yer alır. Buda şu demek olur, fermantasyona uğraşım süt ürünleri, hem bağırsaklarını, hemde metabolizmanın hızlanmasında önemli bir yere sahiptir.

Yapılan araştırmalar 100 gram yoğurdun ortalama 58 – 60 kalori civarında olduğunu göstermektedir. Çok düşük kalorisi ve besleyici özelliğinin bulunmasından dolayı, çok kısa sürede kilo vermemize yardımcı olur. Yoğurt diyetinde, size gün içinde tüketmeniz gereken besinler bildirilir. Gün içinde sadece bu besinleri tüketerek, diyeti devam ettirmek esas alınır.

Not: Bu diyete başlamadan önce mutlaka doktorunuz ile görüşünüz. Unutmayınız ki her insanın bünyesi bir değildir. Bu diyeti her insanın bünyesi kaldırmayabilir. Bu yüzdendir ki, tekrardan söylüyorum, diyete başlamadan önce mutlaka doktorunuza danışınız.

Doktorunuza göründüğünüzü ümit ederek, asıl konu olan yoğurt diyeti listemize göz atalım.

7 Günlük Yoğurt Diyeti Listesi

1.GÜN

Uyandığımızda: Uyanır uyanmaz yapmamız gereken ilk işlem, 1 su bardağı ılık suyun içine 1 adet limon sıkarak içmek olacaktır.

Kahvaltı: Diyetimiz yoğurt diyeti olduğundan, 1 porsiyon (100 gram yağsız) yoğurt ve bir iki bardak şekersiz çay ile kahvaltımızı tamamlıyoruz.

Öğle: Öğle yemeğimizde 1 tas çorba ve 1 porsiyon yoğurttan oluşturuyoruz. Çorbamız sebze çorbası olursa daha iyi olur. Çorbanın yanında sakın ekmek veya başka bir hamur işi tüketimi yapmıyoruz.

Ara Öğün: Ara öğünümüz 1 porsiyon meyve ortalama 100 gram civarı (meyve türünün bir önemi yok) 1 porsiyon yoğurt ve isteğe bağlı olarak bir iki bardak şekersiz çaydan oluşmaktadır. Öğüne kesinlikle başka yiyecek karıştırmıyoruz.

Akşam: Akşam yemeğimiz öğle yemeğinde olduğu gibi 1 tas çorba ve bir porsiyon yoğurttan oluşmaktadır. Diyetimize sadık kalarak, öğüne başka bir yiyecek sokmamaya dikkat gösterelim.

Yatsı: Yatmadan önce üç dört adet kuru erik ve yanını bir iki bardak şekersiz çay koyarak, birinci günümüzü tamamlıyoruz.

2.GÜN

Uyandığımızda: Birinci günde olduğu gibi uyanır uyanmaz, 1 su bardağı ılık suyun içine 1 adet limon sıkarak içiyoruz.

Kahvaltı: Kahvaltımız 1 porsiyon yoğurt, 1 kaşık yulaf ve bir iki bardak şekersiz çaydan oluşmaktadır. Yulafı yoğurdunuza katarak tüketebilirsiniz.

Ara Öğün: Ara öğünümüz 1 porsiyon meyve ve 1 porsiyon yoğurttan oluşmaktadır. Dilerseniz meyveleri yoğurda karıştırıp kokteyl hazırlayabilirsiniz.

Öğle: Öğle yemeğimiz 1 porsiyon yoğurt ve 1 porsiyon çorbadan oluşmaktadır. Çorbayı sebze çorbalarından seçmenizi tavsiye ederiz.

Akşam Yemeği: Akşam yemeğimiz 1 porsiyon (kase) mercimek çorbası ve 1 porsiyon yoğurttan oluşmaktadır.

Yatmadan Önce: 1 su bardağı bitki çayı şekersiz, yanına üç dört adet kuru erik veya kuru üzüm

3.GÜN

Uyandığımızda: Uyandığımızda yine aynı şekilde, 1 su bardağı ılık suya 1 adet limon sıkıp içiyoruz.

Kahvaltı: Kahvaltımızı yine 1 porsiyon yoğurt, 1 kaşık yulaf, sonrasında 1 bardak şekersiz çay ile yapıyoruz.

Ara Öğün: 1 porsiyon meyve (meyveyi kendinize göre belirleyebilirsiniz), 1 porsiyon yağsız yoğurt, isteğe bağlı olarak, 1 bardak şekersiz çay

Öğle: 1 porsiyon yağsız yoğurt ve 1 porsiyon isteğe bağlı çorba (çorbanın yağsız olmasına dikkat ediniz)

Akşam: Akşam yemeğimiz yine 1 kase çorba ve 1 porsiyon yoğurttan oluşmaktadır.

Yatmadan Önce: 1 bardak şekersiz bitki çayı ve yanına üç dört adet kuru incir

4.GÜN

Sabah Uyandığımızda: Her zaman yaptığımız işleme yine devam ediyoruz. Ilık su ve limon karışımını devam ettiriyoruz.

Kahvaltı: Kahvaltımız 1 kaşık yulaf ve 1 kase yoğurttan oluşmaktadır. Karışım yaparak yoğurt ve yulafımızı tüketiyoruz. Peşine 1 bardak şekersiz çay içebiliriz.

Ara Öğün: Yine bilindik bir ara öğün. 1 Kase yoğurt isteğe bağlı 100 gram meyve. Yemekten sonra isteğe bağlı olarak, 1 bardak şekersiz çay içilebilir.

Öğle Yemeği: Diyetimiz yoğurt diyeti olduğundan, yoğurta devam ediyoruz. 1 Porsiyon yoğurt ve yanına seçebileceğiniz 1 kase çorba. Unutmayın çorbanız kesinlikle yağsız olmalıdır.

Akşam Yemeği: Akşam yemeğimiz 1 kase yoğurt ve 1 kase ezogelin çorbasından oluşmaktadır.

Yatmadan Önce: Yatmadan önce iki adet kuru erik, iki adet kuru incir ve 1 bardak şekersiz bitki çayı tüketebiliriz.

5.GÜN

Sabah Uyandığımızda: Sabahları yapmış olduğumuz işleme yine devam ediyoruz. Limon ve ılık su karışımımızı yine yapıp, içiyoruz.

Kahvaltı: Kahvaltımız da standart şekilde devam ediyor. 1 Kaşık yulaf ve 1 kase yoğurdu karışım yaparak tüketiyoruz. İsteğe bağlı olarak, 1 bardak şekersiz çayımızı içiyoruz.

Ara Öğün: Ara öğün de yine aynı şekilde devam ediyor. 1 Porsiyon meyve tabağı (istediğiniz meyve olabilir) ve yanına 1 kase yoğurt. Yemeğimizden sonra isteğe bağlı olarak 1 bardak şekersiz bitki çayı da içebilirsiniz.

Öğle: Öğle yemeğimiz yine standart, 1 kase sebze çorbası ve 1 kase yağsız yoğurttan oluşmaktadır.

Akşam: Akşam yemeğimizde standartlar arasında yer alıyor. 1 Kase mercimek çorbası ve 1 kase yoğurt ile akşam yemeğimizi tamamlıyoruz.

Yatmadan Önce: Yatmadan önce 1 bardak şekersiz bitki çayı ve yanında üç dört adet kuru incir tüketiyoruz.

6.GÜN

Sabah Uyandığımızda: Limon ve ılık su karışımına devam ediyoruz.

Kahvaltı: 1 kase yoğurda, 1 kaşık yulaf ekleyerek kahvaltımızı tamamlıyoruz. Üstene isteğe bağlı olarak, 1 bardak şekersiz çay içiyoruz.

Ara Öğün: 100 gram meyve tabağı oluşturuyoruz. (mevsimine bağlı olarak, portakal, mandalina, elma, nar, muz, kivi, karpuz) Yanına 1 kase yoğurt. Peşine 1 bardak şekersiz bitki çayımıza devam ediyoruz.

Öğle: Yine bir kase çorba ve yoğurdumuzu hazırlayarak, öğle yemeğimizi yiyoruz.

Akşam: Akşam yemeğine de standartlar şeklinde devam ediyoruz. 1 Kase mercimek çorbası ve 1 kase yoğurdumuzu yiyoruz.

Yatmadan Önce: Kuru incir, kuru erik ve 1 bardak şekersiz çay ile günü kapatıyoruz.

7.GÜN

Geldik son günümüze arkadaşlar.

Sabah Uyandığımızda: Her gün yapmış olduğumuz işleme devam ediyoruz. 1 bardak ılık su ve 1 adet limon

Kahvaltı: Kahvaltımızı yine aynı şekilde 1 yemek kaşığı yulaf ve 1 porsiyon yoğurt ile yapıyoruz. İsteğe bağlı olarak 1 bardak şekersiz çayımızı içiyoruz.

Ara Öğün: 1 kase yoğurt ve 100 gram meyve ile ara öğünümüzü yiyoruz. Peşine 1 bardak şekersiz bitki çayı içiyoruz.

Öğle Yemeği: 1 tas sebze çorbası ve 1 kase yoğurt yiyoruz.

Akşam Yemeği: Akşam yemeğimizde 1 kase mercimek çorbası ve 1 kase yoğurt tüketiyoruz.

Yatmadan Önce: Rejimimizde sona geldik, günü üç dört adet kuru incir ve şekersiz bitki çayı ile bitiriyoruz.

Evet arkadaşlar. 7 gün boyunca eziyet zayıflayabilecek bir rejimi bitirdik. Ortalama 5 ile 7 kilo arasında bir kilo kaybı yaşadık. Bu durum kişiden kişiye farklılık gösterebilir.

Yazımızın başında söylemeyi unuttum. Rejim boyunca bol bol su tüketmeye özen gösteriyoruz. Elimizden geldiğince daha hareketli oluyoruz. Rejim bitti diye kendimizi salmıyoruz :). Kendimizi salarsak unutmayalım ki, vermiş olduğumuz kiloları aynı şekilde geri alırız. Bundan sonra ki hayatımızda daha dikkatli yiyerek devam ettirmeye özen gösteriyoruz.

Not: Arkadaşlar yazımızın içinde de konu hakkında bilgilendirme yapmıştık. Makalemiz doktor tavsiyesi değildir. Bu rejime başlamadan önce mutlaka bir doktora giderek, sağlığınız hakkında bilgi alıp, sağlığınızın yoğurt diyetine uygun olduğunu bilerek, bu rejime başlayın.

Yorum yapın